Dugogodišnje
iskustvo

Iskusni
lekari

2000+ zadovoljnih
pacijenata

Tvoj put do samopouzdanja

Neka tvoja
transformacija
bude potpuna

Napravite najbitniji korak prema ravnom stomaku!

Za više informacija o operacijama pogledajte naš matični sajt clinicolymp.com

Član smo sledećih udruženja:

Sve što treba da znate o abdominoplastici

Slobino iskustvo –
zatezanje stomaka

“U kliniku Olymp sam došao da uradimo uklanjanje stomaka, odnosno, liposukciju na tom delu, kao i zatezanje stomaka, zato što želim da imam ravan stomak.”

“Svi su preljubazni. Dali su mi jako puno informacija, počevši od doktora i do svih ostalih. Anesteziologa, sestara… Imam divan utisak do sada.”

Dermolipektomija–
Abdominoplastika

Zahvat zatezanja stomaka namenjen je osobama sa opuštenim trbušnim mišićima i kožom koja ni nakon vežbi i regulisane ishrane ne može da povrati normalan tonus.

Iako je nasledni faktor od velikog značaja, „opušten stomak“ najčešće se javlja kod pacijenata koji su drastično izgubili na kilaži i kod žena koje su imale više porođaja.

Neki ljudi se odlučuju za abdominoplastiku kako bi poboljšali izgled svog trbuha i postigli željeni estetski rezultat, uklanjajući višak kože i potkožnog masnog tkiva.

Operativna tehnika: Kako će teći operacija stomaka?

Operacija zatezanja stomaka (abdominoplastika) traje od 2-4 sata, a zavisi od obima samog zahvata. Prilikom zahvata pacijent je uspavan. Rez se povlači po pre pažljivo utvrđenim linijama iznad stidnog predela.

Nakon operacije ostaje ožiljak „skriven“ u „bikini zoni“, na području pregiba kože, od jedne do druge strane bedara, te jedan blagi kružni ožiljak oko pupka. Možete birati između okruglog ili izduženog oblika pupka.

Intraoperativno se najčešće postavi aktivna vakuum drenaža sa obe strane trbuha, koja se uklanja na prvoj kontroli 3 do 5 dana od operacije.

U kombinaciji sa zatezanjem stomaka često se radi i korekcija grudi, kao i liposukcija bedara.

Priprema za operaciju –
Šta je važno da znate

Za obostrano razumevanje i dogovor, bitno je da otvoreno pričate o Vašim ciljevima i očekivanjima od operacije. Da bi se postigao najoptimalniji rezultat zatezanja stomaka, poželjno je da se pre operacije poduzmu i dijetetske mere tj. težina svede na optimalnu meru, kako bi sama operacija dala što bolje rezultate.

Na besplatnom pregledu sa konsultacijama s našim hirurgom razgovaraćete o Vašim očekivanjima i željama, mogućim rešenjima.

Kako započeti?

Razgovaraćemo o mogućim rešenjima i metodama. Iscrpno ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja i zajednički detaljno isplanirati operaciju.

Šta je potrebno uraditi pre operacije?

Pre operacije potrebno je uraditi internistički pregled kao i određene laboratorijske analize, a više detalja o prvim konsultacijama/pregledu, planiranju i pripremi za operaciju možete dobiti pozivom na brojeve telefona:

064 645 4314 i 021 472 7000

Ljubazno osoblje Clinic Olymp tima je tu za Vas!

Oporavak i mere opreza

Važno je da se u prvih par dana nakon operacije što više leži i odmara. Za to vreme rana se održava u suvom i čistom stanju, a u krevet se stavlja valjak ispod kolena kako bi se ugaonim položajem natkolenice rasteretio hirurški šav. Da bi se sprečila tromboza i poboljšala cirkulacija u nogama, preporučuju se lagane vežbe nogu simulacijom vožnje bicikla ili „veslanja“ stopalima. Obaveza je i da se 4 do 6 nedelja nakon operacije nosi specijalizovani steznik za trbušni zid, koji ćete dobiti kod nas na klinici.

Povratak društvenom životu moguć je već nakon 10-14 dana.
Dok se većim naporima možete izložiti 5 do 8 nedelja nakon intervencije.

Ljubazno osoblje u klinic Olymp će vas detaljno pripremiti za sve što je potrebno za kvalitetan oporavak i najbolji rezultat.

Pogledajte sve naše usluge

Upoznajte naše stručnjake
za operaciju zatezanja stomaka

mr sci. dr Predrag Matejin

Specijalista estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije

Sestre iz hirurške sale kažu da je “jedan od najboljih sa kojim su radile, prava fina novosadska škola lekara, jako pedantan i pažljiv od prve konsultacije, kod svakog šava pa sve do završne kontrole i posle – Gospodin sa skalpelom”.

Medicinski fakultet završio u Novom Sadu, a plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju specijalizirao u Novom Sadu i Beogradu.Uz srpski, govori engleski, ruski i slovački jezik.

Veliko iskustvo stekao je radeći u nekoliko klinika, neprestano se usavršava, a osim kod hirurških zahvata, značajan rezultat i priznanja ostvario je na polju neinvazivnih tretmana.

Pacijenti za njega vole da kažu da je pun razumevanja, jako pozitivan, prijatan, pristupačan, topao i pažljiv, što ga uz veliko znanje, veštinu i iskustvo koje ima, čini kompletnim i vrhunskim hirurgom.

Dr med. Dario Lizatović

Specijalista opšte, estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije

Opštu hirurgiju specijalizirao je u Osijeku, da bi potom u zagrebačkoj „Sveučilišnoj Bolnici Rebro“specijalizirao i plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

Dugogodišnji je načelnik Odeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u „ Kliničko-bolničkom centru Osijek“. Učestvovao je na mnogobrojnim kongresima i simpozijumima širom sveta.

Uz dokazane hirurške kvalitete, veoma je posvećen neinvazivnim metodama podmlađivanja kao što su estetski tretmani hijaluronom,botoxom ili vlastitim masnim tkivom, pri tome postižući izuzetno harmonične rezultate sa pravim osećajem za meru i lepo.

Dr Lizatović je pre svega ponosni otac četvoro dece.

Rekli su o nama

Naša ordinacija već godinama pruža usluge pacijentima iz celog sveta. 

Nakon porodjaja, moj stomak je potpuno olabavio i dobio višak kože koji nikad nisam imala. Zahvaljujući operaciji abdominoplastike, vratila sam svoje samopouzdanje i osećam se dobro kao nikad pre!
Zahvaljujem se doktoru Matejinu na neverovatnom poslu i pružanju profesionalne podrške tokom celog procesa, kao i ostalom timu koji su me podržali. Operacija je promenila moj pogled na sopstvenu lepotu.

Jelena M.

Nakon operacije, moram da vam kažem da je sve prošlo u savršenom redu, doktor je obavio svoj posao i više nego dobro, kao i svi ostali u klinici. Zaista su to jedni divni ljudi, moja preporuka je da ukoliko nešto treba da uradite nemojte razmišljati clinic Olymp će vas dočekati raširenih ruku.

Slobodan V.

Dugo sam tražila hirurga kod kojeg bih radila zatezanje stomaka. Nakon izuzetno ugodnih konsultacija sa doktorom Matejinom, napokon sam donela odluku i moj problem je rešen. Uz doktora Matejina, moram da pohvalim i sve ljubazne sestre iz Clinic Olymp. Hvala Vam na svemu. Ljubim vas!

Ivana P.

Ponosni smo što veliki broj naših pacijenata dolazi iz inostranstva i što su zadovoljni našim radom,
što se odražava i u sve većem broju preporuka koje dobijamo.

Kontaktirajte nas

Zakažite besplatan pregled sa konsultacijama i naše ljubazno osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

13 + 1 =

Gde se nalazimo?

Naša klinika smeštena je na novosadskoj „Petoj avenijii“ – Bulevaru oslobođenja, čije ime savršeno odgovara našem pristupu i našoj viziji

A. Cesarca 18/VIII, 21000 Novi Sad, Srbija

Viber/WhatsApp +381 64 6454 314

+381 21 4727 000

office@oslobodisvojulepotu.com

Često postavljena pitanja

FAQ

Koliko traje oporavak nakon operacije?

Zavisi o kojoj se operaciji radi. Nakon većine operacija, društvenim se aktivnostima možete vratiti već nakon desetak dana, ali je potrebno da izbegavate velike fizičke napore, sport, izlaganje prejakom suncu i slično. Detaljne savete i upute za kvalitetan oporavak dobićete na konsultacijama sa našim hirurgom.

Da li je estetska hirurgija namenjena samo ženama?
Iako je uvreženo mišljenje da je estetska hirurgija namenjana uglavnom ženama, to nije tačno. Istina je da su žene više zastupljene, ali postoji čitav niz hirurških zahvata koje muškarci često rade, pa je kod nas na klinici odnos gotovo 60-40 u korist žena.
Da li sam za vreme operacije pod anestezijom i koja je razlika između opše anestezije i analgo-sedacije?
Vrsta anestezije zavisi od toga koji se operativni zahvat radi. Ukratko rečeno, dok ste pod opštom anestezijom, potpuno ste bez svesti, ne osećate bol, a funkciju disanja preuzima respirator. A analgo-sedacija se još naziva i polusan, što znači da je vaš nivo svesti snižen, ne osećate bol, ali i dalje spontano dišete, a obrambeni refleksi su pod kontrolom vašeg tela.