Dugogodišnje
iskustvo

Iskusni
lekari

2000+ zadovoljnih
pacijenata

Zaboravi široke majice

Ginekomastija ti
vraća samopouzdanje
pravog muškarca!

Osećajte se sigurno i ponosno šta god da obučete.

 

Za više informacija o operacijama pogledajte naš matični sajt clinicolymp.com

Nudimo vrhunski kvalitet usluge sa najkvalitetnijim i najsavremenijim materijalima i opremom koji prate moderne svetske standarde.

Sve što treba da znate o smanjenju muških grudi – ginekomastiji

Poslušajte našeg doktora Lizatovića koji će vam ukratko objasniti proces pripreme za ovu operaciju, njen tok, kao i oporavak nakon iste

Član smo sledećih udruženja:

Smanjenje muških grudi

Uvećane muške grudi (ginekomastija) najčešće nastaju usled poremećaja u razvoju, hormonskog disbalansa ili zbog uzimanja određenih medikamenata u dužem vremenskom periodu, što dovodi do uvećanja žlezdanog tkiva dojki. Takođe se u ginekomastiju ubrajaju povećane muške grudi usled postojanja viška masnog tkiva.

Živeti sa ginekomastijom nije ni malo lako, muškarci teško prihvataju svoj izgled „ženskih grudi“. Pojavu ginekomastije nije moguće sprečiti, ali se ona može korigovati operativnim zahvatima kao što su smanjenje grudi odstranjivanjem mlečnih žlezda ili tehnikom liposukcije, te njihovom kombinacijom.

Kratko o smanjenju
muških grudi

Trajanje operacije:

1 do 2 sata

Anestezija:

Lokalna/opšta anestezija

Boravak u klinici:

ambulantno ili 1 dan stacionarno

Povratak društvenim aktivnostim

Nakon mesec dana

Saveti za oporavak:

Mirovanje, redovno uzimanje propisne
terapije, pridržavanje saveta naših lekara.

Priprema –
Šta treba da znate

Na besplatnom pregledu sa konsultacijom moći ćete detaljno da se raspitate i informišete o zahvatu. Naši hirurzi dr Predrag Matejin i dr Dario Lizatović odgovoriće na sva Vaša pitanja, dati Vam neophodne informacije, savete i izneti operativne mogućnosti.

Prvi korak je utvrđivanje o kom tipu ginekomastije je reč. Sa doktorom ćete takođe razgovarati i o Vašoj istoriji bolesti, sadašnjem zdravstvenom stanju, hormonskom statusu, alergijama na lekove, itd.

Besplatan pregled sa konsultacijom možete zakazati:

Pozivom na broj +381/646454314 ili 021/4727000.

Ljubazno osoblje tima Clinic Olymp je tu za vas!

Pre operacije potrebno je uraditi internistički pregled kao i određene laboratorijske analize, a više detalja o prvim konsultacijama/pregledu, planiranju i pripremi za operaciju možete dobiti pozivom na brojeve telefona:

064 645 4314 i 021 472 7000

Ljubazno osoblje Clinic Olymp tima je tu za Vas!

Operativna tehnika

Ukoliko se radi o uklanjanju viška masnog tkiva-operacija se može obaviti ambulantno i u lokalnoj anesteziji. Ako je u pitanju slučaj povećane količine žlezdanog tkiva, operacija se radi pod opštom anestezijom i preporučuje se jednodnevni stacionirani boravak u klinici.

U zavisnosti od toga da li je uzrok postojanje viška masnog ili žlezdanog tkiva savetuje se ili liposukcija ili operativno uklanjanje žlezdane mase. Kod slučajeva mešovite deformacije može se primenjivati kombinovana tehnika.

Oporavak i mere opreza

Oporavak naravno zavisi o metodi i tehnici uklanjanja ginekomastije, odnosno o obimu samog zahvata.

Najčešće je povratak društvenim aktivnostima moguć već za nedelju dana, a sportske aktivnosti je potrebno da izbegavate oko mesec dana. Specijalni steznik za grudi nosi se 4-6 nedelja nakon zahvata.

Blagi otoci i hematomi uobičajena su pojava. Oni će se povući u roku od 3 do 5 nedelja, a nakon hirurškog odstranjivanja žlezdanog tkiva, 10 do 14 dana od operacije planira se vađenje šavova.

Pogledajte sve naše usluge

Rekli su o nama

Naša ordinacija već godinama pruža usluge pacijentima iz celog sveta. 

Mogu da kažem, sve pohvale za osoblje klinike i doktora Matejina. Operisao sam grudi, ginekomastiju pre više od godinu dana. Operacija je bila uspešna i veoma sam zadovoljan rezultatima. Sve preporuke!

Dejan T.

Veći deo života sam imao ovaj problem, a da nisam ni znao da može da se reši na prilično jednostavan i brz način. Na preporuku sam došao u Clinic Olymp i dr Lizatović me je uverio da sam doneo pravu odluku.

Dragan P.

Sve je proteklo u najboljem redu. Od prvog kontakta, svih informacija, operacije, do oporavka, sve je prošlo dobro. Sve pohvale za osoblje klinike i naravno preporuke od mene.

Nikola P.

Ponosni smo što veliki broj naših pacijenata dolazi iz inostranstva i što su zadovoljni našim radom,
što se odražava i u sve većem broju preporuka koje dobijamo.

Kontaktirajte nas

Zakažite besplatan pregled sa konsultacijama i naše ljubazno osoblje će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

7 + 10 =

Gde se nalazimo?

Naša klinika smeštena je na novosadskoj „Petoj avenijii“ – Bulevaru oslobođenja, čije ime savršeno odgovara našem pristupu i našoj viziji

A. Cesarca 18/VIII, 21000 Novi Sad, Srbija

Viber/WhatsApp +381 64 6454 314

+381 21 4727 000

office@oslobodisvojulepotu.com

Često postavljena pitanja

FAQ

Koliko traje oporavak nakon operacije?

Zavisi o kojoj se operaciji radi. Nakon većine operacija, društvenim se aktivnostima možete vratiti već nakon desetak dana, ali je potrebno da izbegavate velike fizičke napore, sport, izlaganje prejakom suncu i slično. Detaljne savete i upute za kvalitetan oporavak dobićete na konsultacijama sa našim hirurgom.

Da li je estetska hirurgija namenjena samo ženama?
Iako je uvreženo mišljenje da je estetska hirurgija namenjana uglavnom ženama, to nije tačno. Istina je da su žene više zastupljene, ali postoji čitav niz hirurških zahvata koje muškarci često rade, pa je kod nas na klinici odnos gotovo 60-40 u korist žena.
Da li sam za vreme operacije pod anestezijom i koja je razlika između opše anestezije i analgo-sedacije?
Vrsta anestezije zavisi od toga koji se operativni zahvat radi. Ukratko rečeno, dok ste pod opštom anestezijom, potpuno ste bez svesti, ne osećate bol, a funkciju disanja preuzima respirator. A analgo-sedacija se još naziva i polusan, što znači da je vaš nivo svesti snižen, ne osećate bol, ali i dalje spontano dišete, a obrambeni refleksi su pod kontrolom vašeg tela.