Dugogodišnje
iskustvo

Iskusni
lekari

2000+ zadovoljnih
pacijenata

Tvoj put do novog nosa

Proverite zašto
smo sinonim za
RINOPLASTIKU

Vaša lepota je jedinstvena, a mi možemo da jeistaknemo za vas!

Za više informacija o operacijama pogledajte naš matični sajt clinicolymp.com

Član smo sledećih udruženja:

Najmodernije metode za najbolje rezultate

Zanima vas operacija nosa?

Poslušajte našeg doktora Matejina koji će vam ukratko objasniti proces pripreme za ovu operaciju, njen tok, kao i oporavak nakon iste

O nosu – Rinoplastika

Nos je jedan veoma neobičan organ: poleđina je napred, vrh dole, koren gore, a krila dole. Atraktivnost lica, u mnogome, zavisi od harmonije nosa, koji u vertikalnom pravcu, predstavlja srednju trećinu lica. Najvidljiviji je organ i tako najviše izložen pogledima drugih. Svako, pa i najmanje, odstupanje od standarda može kod čoveka izazvati nelagodu, čak i veliku patnju.

Operacija nosa je jedna od najdelikatnijih i najčešćih estetskih intervencija i ni jedna druga ne izaziva kod pacijenata toliko duboka osećanja.

Pravilan muški nos je ravan nos, a ženama bolje stoji blago zakrivljen, konkavan nos, ali idealan nos je onaj koji se odlično slaže uz vaše crte lica. Svakako je i narušena funkcija nosa ( usled devijacije septuma i sl.) razlog tome da je septorinoplastika jedna od najčešćih operacija plastične hirurgije u našoj klinici i širom sveta. Od operatora se zahteva ne samo hrabrost, već i obazrivost i odmerenost.

Kratko o operaciji

Trajanje operacije:

1 do 2 sata

Anestezija:

Opšta anestezija

Povratak društvenim aktivnostima:

 Nakon 7 do 14 dana

1. kontrola:

3 do 5 dana od operacije

2. kontrola:

Skidanje maskice i vađenje konaca

Priprema –
Važno je da se razumemo

Da bi se postigao idealan rezultat, pacijent i operater moraju tačno da se dogovore šta treba da se uradi. Ne događa se često, ali se ponekad dogodi situacija da ono što hirurg smatra potrebnim, nije u skladu sa željama pacijenta. To se, u startu, mora razjasniti.

Hirurg na besplatnim konsultacijama dobija uvid u vašu motivaciju za operativni zahvat, analizira strukturu nosa i lica, i tek na osnovu svih dobijenih informacija radi individualni plan za operativni zahvat.

Nade i očekivanja pacijenta moraju da budu u saglasnosti sa hirurškim mogućnostima. Jako je važno da ste pozitivna osoba s realnim očekivanjima.

Ne odgovara svakom licu svaki nos – željeni oblik mora biti u skladu sa oblikom lica, jer se radi o iskonskom obeležju kojim menjamo celog čoveka. Pre eventualne operacije potrebno je razjasniti i nekoliko rutinskih ali bitnih pitanja, pa tako pre prve konsultacije, svi koji dođu u Clinic Olymp još u čekaonici popunjavaju upitnik.

Pre operacije potrebno je uraditi internistički pregled kao i određene laboratorijske analize, a više detalja o prvim konsultacijama/pregledu, planiranju i pripremi za operaciju možete dobiti pozivom na brojeve telefona:

064 645 4314 i 021 472 7000

Ljubazno osoblje Clinic Olymp tima je tu za Vas!

Oporavak i mere opreza

U proseku 1 do 2 dana nakon operacije, pacijent treba da jede mekšu hranu i spava blago uzdignute glave. Maskica ostaje na nosu 7, 10 ili 14 dana, u zavisnosti od potrebe. Modrice oko očiju su neizbežne i traju 7-10 dana, ali se mogu pokriti kozmetičkom kamuflažom.

Povratak društvenom životu moguć je već nakon 7-14 dana.

Ljubazno osoblje u Clinic Olymp će vas naučiti posebne tehnike masaže nosa i detaljno pripremiti za sve što je potrebno za kvalitetan oporavak i najbolji rezultat.

Pogledajte sve naše usluge

Upoznajte našeg stručnjaka
za operaciju nosa

mr sci. dr Predrag Matejin

Specijalista estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije

Sestre iz hirurške sale kažu da je “jedan od najboljih sa kojim su radile, prava fina novosadska škola lekara, jako pedantan i pažljiv od prve konsultacije, kod svakog šava pa sve do završne kontrole i posle – Gospodin sa skalpelom”.

Medicinski fakultet završio u Novom Sadu, a plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju specijalizirao u Novom Sadu i Beogradu.Uz srpski, govori engleski, ruski i slovački jezik.

Veliko iskustvo stekao je radeći u nekoliko klinika, neprestano se usavršava, a osim kod hirurških zahvata, značajan rezultat i priznanja ostvario je na polju neinvazivnih tretmana.

Pacijenti za njega vole da kažu da je pun razumevanja, jako pozitivan, prijatan, pristupačan, topao i pažljiv, što ga uz veliko znanje, veštinu i iskustvo koje ima, čini kompletnim i vrhunskim hirurgom.

Rekli su o nama

Naša ordinacija već godinama pruža usluge pacijentima iz celog sveta. 

Moj dolazak na kliniku i kod doktora Matejina je prvenstveno bio iz zdravstvenih razloga, pa tek onda estetskih. Pre 4 godine imala sam operaciju nosa sa kojom nisam bila zadovoljna, nisam mogla ni da dišem. Nakon operacije kod doktora Matejina, dišem odlično, čak se ponekad i čudim koliko imam vazduha! Više ne znam šta je kafetin, niti ga kupujem.
Hvala doktore Matejin!
Dragana T.

Na klinici sam radila operaciju nosa i očnih kapaka 6 meseci ranije i malo je reći da sam zadovoljna. Dobila sam veliki broj komplimenata na račun svog izgleda. Htela bih da se zahvalim i dodam da gospodin Predrag Matejin ima zlatne ruke, a da je njegov tim izuzetno ljubazan i profesionalan. Veliko poštovanje za gospodina Matejina i puno uspeha njemu i njegovom timu u daljem radu.

Ivana M.

Pozdrav, volela bih da podelim svoje iskustvo. Naime, operaciju nosa - septorinoplastiku sam imala 24. juna prošle godine, i nemam ništa drugo da kažem sem reči hvale za dr Matejina. Oduševljena sam! Dobila sam sve što sam tražila i što sam iznela da želim na konsultacijama, opet naravno u skladu sa mojim licem. Sve pohvale za doktora, tolika ljubaznost, stručnost i želja da sasluša svakog svog pacijenta i njegove želje čine dr Matejina idealnim hirurgom.

Katarina P.

Ponosni smo što veliki broj naših pacijenata dolazi iz inostranstva i što su zadovoljni našim radom,
što se odražava i u sve većem broju preporuka koje dobijamo.

Gde se nalazimo?

Naša klinika smeštena je na novosadskoj „Petoj avenijii“ – Bulevaru oslobođenja, čije ime savršeno odgovara našem pristupu i našoj viziji

A. Cesarca 18/VIII, 21000 Novi Sad, Srbija

Viber/WhatsApp +381 64 6454 314

+381 21 4727 000

office@oslobodisvojulepotu.com

Često postavljena pitanja

FAQ

Koliko traje oporavak nakon operacije?

Zavisi o kojoj se operaciji radi. Nakon većine operacija, društvenim se aktivnostima možete vratiti već nakon desetak dana, ali je potrebno da izbegavate velike fizičke napore, sport, izlaganje prejakom suncu i slično. Detaljne savete i upute za kvalitetan oporavak dobićete na konsultacijama sa našim hirurgom.

Da li je estetska hirurgija namenjena samo ženama?
Iako je uvreženo mišljenje da je estetska hirurgija namenjana uglavnom ženama, to nije tačno. Istina je da su žene više zastupljene, ali postoji čitav niz hirurških zahvata koje muškarci često rade, pa je kod nas na klinici odnos gotovo 60-40 u korist žena.
Da li sam za vreme operacije pod anestezijom i koja je razlika između opše anestezije i analgo-sedacije?
Vrsta anestezije zavisi od toga koji se operativni zahvat radi. Ukratko rečeno, dok ste pod opštom anestezijom, potpuno ste bez svesti, ne osećate bol, a funkciju disanja preuzima respirator. A analgo-sedacija se još naziva i polusan, što znači da je vaš nivo svesti snižen, ne osećate bol, ali i dalje spontano dišete, a obrambeni refleksi su pod kontrolom vašeg tela.