Tretmani

Anti aging

Povećanje usana

U Clinic Olymp usne možete povećati sledećim metodama: Povećavanje usana hijaluronom Povećavanje usana sopstvenim masnim tkivom Efekti punjenja usana hijaluronom ili sopstvenim masnim tkivom moraju biti prirodni i zato su nam važne proporcije lica, ali i vaša očekivanja od tretmana.Ista količina hijalurona ili sopstvenog masnog tkiva može izgledati potpuno drugačije na vašem licu i licu vaše prijateljice. Zbog toga je individualni pristup od velikog značaja. Za najbolje rezultate ključno je obostrano razumevanje.

Povećanje jagodica

Njihov oblik, veličinu i poziciju ne određuje samo struktura jagodične kosti već i mekih tkiva nad njom – tkiva koja su podložna promenama. Procesom starenja, punoća lica u središnjem delu se gubi, a sa njom i istaknute jagodice i trouglast oblik lica. U Clinic Olymp jagodice možete povećati sledećim metodama: Povećavanje jagodica hijaluronskim filerima Povećavanje jagodica ubrizgavanjem sopstvenog masnog tkiva Pre donošenja odluke o mililitraži hijaluronske kiseline ili sopstvenog masnog tkiva, doktor u obzir uzima širinu vašeg lica, dužinu nosa i razmak između očiju. Proporcije vašeg lica su izuzetno važne.

Uklanjanje podočnjaka

Postoji nekoliko metoda uklanjanja podočnjaka; od hiruške procedure operacije donjih kapaka, pa do kozmetičkih tretmana u koje spada tretman sa hijaluronom. U zavisnosti od vrste podočnjaka, ponekad je potrebno odstraniti višak masnog tkiva hirurškim putem (ukoliko imate izražene tzv. “kesice”) ili popuniti manjak aplikovanjem hijaluronskih filera (ukoliko imate “upale” i tamne podočnjake).

Tretman bora

Današnja medicina omogućila nam je da jednostavno i bezbolno uklonimo bore sa lica kako bismo izgledali onako kako se osećamo. U poslednjih deset godina zastupljene su brojne metode otklanjanja bora na licu:

  • Uklanjanje bora hijaluronskim dermalnim filerima i kolagen stimulatorima

Hijaluronska kiselina je potpuno prirodna i već je prisutna u našem organizmu tj. vezivnom tkivu naše kože. Ona hidrira kožu, daje joj volumen i tonus, lepši i svežiji izgled. Budući da se količina hijaluronske kiseline u telu starenjem ili nezdravim životom troši i smanjuje, ponekad je neophodno nadomestiti je filerima.

  • Uklanjanje bora botoxom. Tretman botoksom jedan je od najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na licu. Dobar je izbor za uklanjanje bora oko očiju, horizontalnih bora na čelu, vertikalnih bora između obrva, i sl.
  • Uklanjanje bora sopstvenim masnim tkivom (lipofiling) Sopstveno masno tkivo najčešće uzimamo sa unutrašnje strane butina, s obzirom da je ono upravo na tim mestima „najkvalitetnije“.

Ovo se posebno odnosi na ženski pol, čije masno tkivo je u ovim predelima posebno obogaćeno nakupinom visokog nivoa ženskog polnog hormona-estrogena. Poznajući uloge i prednosti ovog hormona, možemo reći da lice obogaćeno ovakvim tkivom dobija more sjaja, svežine, jedrine i putenosti.

Tretmani kože
Dermalni fileri za lice nežno ublažavaju znakove starenja, diskretno poboljšavaju i naglašavaju najbolje crte našeg lica, dajući im prirodan, osvežen i mladalački izgled.

U zavisnosti od vaših želja, očekivanja o tretmana, ali i od trenutnog stanja kože, postoji nekoliko metoda zahvaljujući kojima možete postići željeni rezultat:

  • Tretman kože Juvederm Hydrate dermalnim filerima Juvederm Hydrate fileri ostvaruju izuzetno duboku hidrataciju, kako na područjima tela na kojem su vidljivi znakovi starenja, tako i na regijama gde je primetno vidljivo oštećenje kože od sunca. Nakon tretmana, koži se vraća prirodan sjaj, elastičnost, tonus i glatkoća.
  • Tretman kože Juvederm VOLITE dermalnim filerima Pored što se može koristiti za popunjavanje bora i volumena obraza, ovaj hijalurnoski filer namenjen je i poboljšanju kvaliteta kože. Umrežena hijaluronska kiselina u Juvederm Volite filerima omogućava sporiju razgradnju, a samim tim i dugotrajniji učinak tretmana. Ovim filerima poboljšaćete hidrataciju, elastičnost, ublažiti sitne bore i poboljšati teksturu kože na licu, vratu, dekolteu i rukama.
  • Tretman kože Luminera kolagen stimulatorima – Crystalys i HArmoniCa

Kao što im samo ime kaže, kolagen stimulatori, pored toga što se mogu koristiti za popunjavanje bora i volumena kože, podstiču, stimulišu prirodnu proizvodnju kolagena i na taj način dodatno doprinose poboljšanju kvaliteta i svežine kože. U Clinic Olymp koristimo najkvalitetnije kolagen stimulatore dostupne na tržištu.

Podmlađivanje ruku

Podmlađivanje ruku sve je popularniji tretman – kako zbog jednostavnosti procedure tako i zbog brzine oporavka i krajnjih rezultata.

Dugotrajnost efekta zavisi od više faktora – od metode podmlađivanja, vašeg metabolizma, zdravstvenog stanja i navika. Dobra je praksa da pre nego što odlučite da se podvrgnete zahvatu obavite detaljan razgovor sa našim lekarom kako biste utvrdili koja tehnika će baš vama pružiti najbolji rezultat.

U Clinic Olymp ruke možete podmladiti sledećim metodama: Podmlađivanje ruku hijaluronskim filerima Podmlađivanje ruku ubrizgavanjem sopstvenog masnog tkiva

Ostali tretmani

Tretman protiv pojačanog znojenja

Hiperhidroza predstavlja stanje u kojem se luči količina znoja koja je značajno veća od one koja je potrebna za hlađenje organizma. U Clinic Olymp stanje prekomernog znojenja možete rešiti uz pomoć tretmana koji podrazumeva apliciranje Botulinum toxina (tkz.botox) u određene regije. Ubrizgavanjem botoxa na preciznim mestima blokiraju se nervi koji aktiviraju znojne žlezde i na taj način se sprečava prekomerno znojenje.

Uklanjanje ožiljaka na licu

Hijaluronska kiselina primenjuje se kod uklanjanja ožiljaka koji su nastali kao posledica povrede, upala, opekotina i akni. Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u vezivnom tkivu kože i znatno doprinosi elastičnosti, hidrataciji i tonusu tkiva, a fileri se vrlo uspešno primenju i u cilju ispravljanja nepravilnosti na koži.

Ostale usluge naše klinike

Mali hirurški
zahvati

Operacije

Često postavljena pitanja

FAQ

Koliko traje oporavak nakon operacije?

Zavisi o kojoj se operaciji radi. Nakon većine operacija, društvenim se aktivnostima možete vratiti već nakon desetak dana, ali je potrebno da izbegavate velike fizičke napore, sport, izlaganje prejakom suncu i slično. Detaljne savete i upute za kvalitetan oporavak dobićete na konsultacijama sa našim hirurgom.

Da li je estetska hirurgija namenjena samo ženama?
Iako je uvreženo mišljenje da je estetska hirurgija namenjana uglavnom ženama, to nije tačno. Istina je da su žene više zastupljene, ali postoji čitav niz hirurških zahvata koje muškarci često rade, pa je kod nas na klinici odnos gotovo 60-40 u korist žena.
Da li sam za vreme operacije pod anestezijom i koja je razlika između opše anestezije i analgo-sedacije?
Vrsta anestezije zavisi od toga koji se operativni zahvat radi. Ukratko rečeno, dok ste pod opštom anestezijom, potpuno ste bez svesti, ne osećate bol, a funkciju disanja preuzima respirator. A analgo-sedacija se još naziva i polusan, što znači da je vaš nivo svesti snižen, ne osećate bol, ali i dalje spontano dišete, a obrambeni refleksi su pod kontrolom vašeg tela.